Akhbar Atas Talian No 1 Borneo

Isteri Ketua Menteri Terima Kunjungan Hormat AJK Alumni UIAM

0

KOTA KINABALU: Isteri Ketua Menteri, Datin Seri Panglima Datuk Hajah Juliah Salag menerima kunjungan hormat daripada Ahli Jawatankuasa Tertinggi Alumni Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) Negeri Sabah (IIUM Alumni Sabah Chapter) di kediaman rasmi Ketua Menteri, Sri Gaya, hari ini.

Alumni UIAM diketuai oleh Naib Presidennya, Puan Fazilah Musa memberi penerangan kepada Juliah tentang program “Seminar Peranan Wanita Dalam Membangun Malaysia Madani” yang akan diadakan pada bulan Mac ini di KotaKinabalu.

Program itu yang diadakan sempena sambutan Hari Wanita Sedunia akan dirasmi oleh Juliah.

Juliah yang mengalu-alukan penganjuran seminar itu yakin ia dapat membantu memberi kefahaman kepada masyarakat khususnya para wanita mengenai slogan Malaysia Madani.

Katanya, wanita perlu diberi pendedahan tentang konsep Malaysia Madani dan bagaimana peranan mereka untuk sama-sama menyumbang dalam membangunkan sebuah negara yang berkonsepkan Malaysia Madani.

Turut hadir ialah bendahari alumni, Rohayu Mohd.Deroh, Dayang Fauziah Datu Ibrahim (Biro Pendidikan), Sarimah Mohd.Yusof (Biro Kebajikan) dan Roslan Idris (BiroSukan).

Sementara itu, Juliah turut menerima kunjungan hormat daripada rombonganPersatuan Ibu Bapa dan Guru-Guru (PIBG) Sekolah Kebangsaan (SK) Pekan Tuaran yang diketuai oleh Guru Besarnya, Encik Mohamad Juin @ Mohd bin Nauli @ Moli. SK Pekan Tuaran dan PIBG menjemput Juliah merasmikan Majlis Apresiasi Murid yang akan diadakan pada 16 Februari 2023 di Dewan Sri Sulaman, Tuaran

 144 total views,  1 views today

Leave A Reply

Your email address will not be published.