Akhbar Atas Talian No 1 Borneo

Lelaki maut kereta terbabas masuk parit

0

SEORANG lelaki maut apabila kenderaan dinaiki terbabas lalu termasuk ke dalam parit di Batu 11, Jalan Seguntur (Sandakan, Sabah), di sini pada Isnin.

Dalam kejadian kira-kira pukul 8 pagi itu, mangsa yang berusia 40 tahun didapati tersepit dalam kenderaan dan dikeluarkan oleh anggota pasukan Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) daerah.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) daerah, Jimmy Lagung berkata, mereka menerima panggilan kecemasan mengenai kemalangan jalan raya itu pada pukul 8.04 pagi dan lapan pegawai serta anggota dikejarkan ke lokasi kejadian menaiki dua jentera bomba.

“Sebaik sahaja tiba di lokasi kejadian, pasukan bomba mendapati sebuah kereta Proton Saga Aeroback terbabas sendiri ke dalam parit dan terdapat seorang lelaki yang tersepit di bahagian pemandu dalam kenderaan berkenaan.

“Pasukan bomba kemudian bertindak mengeluarkan mangsa menggunakan peralatan menyelamat.

“Mangsa kemudiannya disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian oleh pegawai perubatan dan mayat mangsa diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan selanjutnya,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Jelas beliau, maklumat mangsa tidak diperoleh dan pemeriksaan di sekitar kawasan dilakukan untuk memastikan tiada elemen elemen berbahaya lain di lokasi dan operasi tamat pada pukul 9.19 pagi.

 

 788 total views,  4 views today

Leave A Reply

Your email address will not be published.