Akhbar Atas Talian No 1 Borneo

SAFA, rbkk Adakan Perlawanan Amal

0
David menyampaikan cenderakenangan kepada Pengerusi RBKK, Majid Madarin sambil diperhatikan Mustapha Tuah, Lokman dan Muhimian.

PENGURUSAN Persatuan Bola Sepak Sabah (SAFA) mengadakan perlawanan amal menentang pasukan Referee Bandaraya Kota Kinabalu (RBKK) di pejabat SAFA, kelmarin.

Perlawanan membabitkan petugas pengurusan SAFA dan pengadil bandaraya ini antara lain bertujuan mengutip derma untuk disumbangkan kepada Ardi Sida, pengadil kebangsaan dari Sabah yang dilaporkan baru saja kehilangan bapanya, baru-baru ini.

Setiausaha Eksekutif SAFA, David Wisom berkata, matlamat penganjuran perlawanan persahabatan amal ini adalah untuk memupuk semangat kesukanan bersama dalam kalangan petugas sukan bola sepak di Sabah.

Katanya, ia secara tidak langsung dapat membantu meringankan bebanan mereka yang memerlukan.

“Perlawanan ini juga penting dalam membina hubungan yang baik antara SAFA dan masyarakat.

“Ia juga sebagai penghargaan kepada sumbangan yang dicurahkan Arbi, dalam perkembangan sukan bola sepak di negeri ini,” katanya ketika ditemui selepas perlawanan persahabatan, malam tadi.

Sementara itu, Pengerusi RBKK Majid Madarin berkata, sumbangan amal ini adalah salah satu usaha membantu rakan yang sedang dalam kesusahan.

Katanya, dalam perlawanan itu sebanyak RM550 berjaya dikutip dan seterusnya disampaikan kepada beliau selepas selesai perlawanan yang berkesudaham dengan keputusan 7-5 yang dimenangi RBKK. – Oleh: EKOK AMIN

 458 total views,  1 views today

Leave A Reply

Your email address will not be published.