Akhbar Atas Talian No 1 Borneo

White tinggalkan kem England di Qatar

0

DOHA : Pemain pertahanan England dan Arsenal, Ben White didakwa pulang awal dari kem pasukan di Qatar selepas berselisih faham dengan pembantu Gareth Southgate, Steve Holland.

White tidak bermain seminit pun untuk negaranya pada kejohanan di Qatar itu sebelum meninggalkan pangkalan latihan Al Wakrah minggu lalu.

Persatuan Bola Sepak England (FA) memetik alasan peribadi sebagai penjelasan di sebalik penyingkiran mengejut pemain tersebut.

Walau bagaimanapun, ia telah dilaporkan oleh Daily Star bahawa penyingkiran awal White berpunca daripada perselisihannya dengan kakitangan kejurulatihan serta bergelut untuk berintegrasi sepenuhnya ke dalam skuad di luar padang, menyebabkan dia tidak berpuas hati.

White bukanlah bukan satu-satunya bintang England yang pulang ke London.

Setelah gagal turun dari bangku simpanan untuk perlawanan menentang Iran dan Amerika Syarikat (AS), White tidak disenaraikan dalam skuad untuk kemenangan 3-0 ke atas Wales kerana sakit.

White bukanlah bukan satu-satunya bintang England yang pulang ke London selepas kejohanan itu, dengan Raheem Sterling bertindak sedemikian selepas rumah keluarganya dirompak.

Bagaimanapun, penyerang The Blues itu sudah kembali ke Qatar di mana dia dijangka akan berada di bangku simpanan untuk pertembungan suku akhir England menentang Perancis.

Walaupun kekurangan masa permainan untuk negaranya di Qatar, White telah memilih untuk tidak menyertai serta-merta dengan rakan sepasukan kelabnya ketika Arsenal menikmati latihan cuaca panas di Dubai bagi menyertai Piala Super Dubai bersama Liverpool, Lyon dan AC Milan. -AGENSI

 

 202 total views,  1 views today

Leave A Reply

Your email address will not be published.