Akhbar Atas Talian No 1 Borneo

Sabah FA buat persiapan hadapi Piala Presiden dan Piala Belia

0

Oleh EKOK AMIN

KOTA KINABALU (Sabah, Malaysia): Persatuan Bola Sepak Sabah (SAFA) akan melakukan persiapan untuk menghadapi Piala Presiden dan Piala Belia dalam masa terdekat, kata Setiausaha Agungnya, Datuk Dr Jelani Hamdan.

Beliau berkata, SAFA akan mengadakan mesyuarat dalam masa terdekat bagi membincancangkan persiapan untuk kedua-dua kejohanan itu.

“Ia termasuk melakukan sesi pemilihan dan kita turun ke peringkat zon dan daerah untuk tujuan tersebut,” katanya kepada pemberita berhubung persediaan pasukan Sabah FA mengenai kejohanan berkenaan.

Sebelum ini, Jelani yang juga Pengarah Sabah FC mengesahkan bahawa pasukan Sabah FA akan bertanding dalam Piala Presiden dan Piala Belia tahun depan.

Katanya, Sabah FA akan bertanding secara berasingan dengan Sabah FC dalam saingan liga tersebut selepas badan bola sepak negeri memutuskan untuk mengambil bahagian.

Menurut beliau, keputusan SAFA itu sudah dimaklumkan kepada Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) baru-baru ini.

Jelani menjelaskan SAFA tiada halangan untuk menyertai Piala Presiden dan Piala Belia kerana ia pernah menyertai liga tersebut sebelum ini.

Bagaimanapun tambahnya, SAFA tidak menyertai kejohanan itu sejak tiga tahun lepas kerana penyertaan itu diteruskan Sabah FC.

“Justeru mulai musim depan, SAFA mengambil keputusan untuk bertanding menggunakan pasukan Sabah FA secara sendiri,” kata beliau.

 461 total views,  1 views today

Leave A Reply

Your email address will not be published.