Akhbar Atas Talian No 1 Borneo

Jelani pengrah Sabah FC yang baharu

0

NAIB Presiden Persatuan Bola Sepak Sabah (SAFA) Datuk Jelani Hamdan dilantik sebagai Pengarah Sabah FC yang baharu,  bagi mengambil alih tugas yang sebelum ini disandang  oleh Setiausaha Agung SAFA Benedict Asmat.

Perkara ini diumukan oleh Presiden (SAFA) Datuk Sri Bung Moktar Radin  ketika ditemui selepas majlis penyerahan watikah perlantikan kepada Jelani di pejabat beliau di Kementerian Kerja Raya Sembulan kemarin.

Menurut Timbalan Ketua Menteri itu pertukaran ini merupakan pertukaran biasa bagi membolehkan kedua-dua belah pihak memberikan tumpuan kepada tugas masing-masing.

Katanya, Benedict yang sebelum ini menjadi Pengarah Sabah FC akan memberikan perhatian kepada hal-hal pentadbiran sebagai setiausaha Agung SAFA,sementara Jelani akan memberikan fokas dengan tugas baharunya sebagai Pengarah Sabah FC.

“ Pertukaran tugas ini bertujuan untuk memantapkan lagi pengurusan SAFA dan Sabah FC , saya yakin kedua-dua mereka berpengalaman dan  mampu melaksanakan tugas masing-masing ini ” katanya ketika ditemui selepas majlis penyerahan tersebut.

Hadir sama Setiausaha Eksekutif SAFA David Wisom

Sementara itu Jelani yang juga pengurus Pasukan Bola Sepak Wanita Sabah berkata perlantikan tersebut merupakan satu amanah dan tanggungjawab besar yang perlu digalas dalam membawa era kecermalangan sukan bola sepak khususnya Sabah FC  sebagai sebuah pasukan yang mampu mencipta kejayaan dalam setiap perlawanan.

“ Saya amat menghargai pelantikan ini dan akan cuba melakukan sesuatu yang terbaik untuk pasukan Sabah FC” katanya. – Oleh: ABANG JOE

 496 total views,  1 views today

Leave A Reply

Your email address will not be published.