Akhbar Atas Talian No 1 Borneo

SAFA dan TABS Bandaraya hulur sumbangan mangsa kebakaran

0

Oleh DG HENRY dan EKOK AMIN

PERSATUAN Bola Sepak Sabah (SAFA) dan TABS SAFA Bandaraya menghulurkan sumbangan wang tunai kepada jurulatih Roslan Wasli yang mana rumahnya terlibat dalam satu kebakaran di Kampung Contoh, Petagas baru-baru ini.

David (enam dari kanan) menyerah sumbangan SAFA kepada Roslan.

Setiausaha Eksekutif SAFA, David Wisom menyerahkan sumbangan itu kepada Roslan yang juga penolong ketua jurulatih TABS SAFA Bandaraya pagi ini (Sabtu).

Manakala Timbalan Pengerusi TABS, Lokman Sunggim mewakili pengurusan TABS menyerahkan sumbangan itu kepada jurulatih berkenaan.

Turut menghulurkan sumbangan ialah SAFA Bandaraya Kota Kinabalu yang disampaikan oleh Timbalan Pengerusinya, Othman Abdullah kemudian.

David berkata, sumbangan SAFA itu bagi membantu meringankan bebanan Roslan sekeluarga akibat musibah yang berlaku.

Katanya, SAFA bersimpati dengan musibah yang menimpa jurulatih itu dan keluarganya dan berharap mereka bersabar dengan dugaan yang dihadapi.

Ketika ini, Roslan dan keluarganya sedang merancang untuk membina semula rumah di tapak berkenaan.

Lokman yang juga Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Pertandingan Tempatan SAFA pula berharap dengan sumbangan itu sedikit-sebanyak banyak dapat membantu jurulatih berkenaan untuk membina semula rumahnya di kawasan berkenaan.

“Kita sangat bersimpati dengan musibah menimpa Roslan sekeluarga kerana dia merupakan seorang jurulatih yang aktif dalam bola sepak di Sabah malah pernah menjadi jurulatih skuad B19 Sabah pada 2021 dan juga penolong jurulatih skuad tersebut sebelum itu,” katanya.

Sementara itu, Roslan ketika ditemui di sini mengucapkan terima kasih kepada SAFA dan TABS SAFA Bandaraya serta semua penyumbang yang menghulurkan sumbangan kepada mereka selepas kejadian tersebut.

“Kami sekelurga sangat menghargai bantuan semua penyumbang dan mengucapkan terima kasih kepada mereka,” katanya.

Pada majlis itu, Setiausaha Eksekutif SAFA juga menyampaikan sumbangan bola kepada TABS SAFA Bandaraya yang diterima Lokman mewakili pengurusan tertinggi TABS.

Turut hadir Setiausaha SAFA Bandaraya, Juaridah Datuk Abd Rahim, Naib pengerusi TABS, S.A Ramlye, ketua jurulatih, Matasan Ahmad dan ahli jawatankuasa TABS, Moksin Dusin.

 

 601 total views,  1 views today

Leave A Reply

Your email address will not be published.